vineri, 7 august 2009

16 români pe loc pentru un job în instituţiile UE

Salarii între 3.000 şi 16.000 de euro lunar, în funcţie de tipul de job, şi bonusuri de peste 1.200 € îi determină pe mii de români să aplice pentru un post într-o instituţie eu­­ropeană, potrivit site-ului euroconcurs.ro, care promovează pe piaţa locală locurile de muncă vacante din cadrul instituţiilor europene.
“Pe lângă salariile atrăgătoare, cei care obţin un post într-o instituţie UE primesc în plus o alocaţie pentru creşterea copilului, o alocaţie şcolară pentru copil, bani pentru a-şi asigura o locuinţă şi o alocație de expatriere, valoarea acestor beneficii depăşind 1.200 de euro", spune Mihaela Liliana Stroe, project manager şi trai­ning coordonator pentru euro­­con­­curs.ro.

Anul acesta, pentru cele aproxitativ 400 de posturi de administratori, agenţi contractuali, asistenţi, economişti sau translatori au aplicat, până în prezent, peste 6.800 de români. În prezent, prin euroconcurs sunt disponibile peste 140 de locuri de muncă pentru asistenţi (personal cu atribuţii de suport pe probleme de secretariat, administrative, financiare sau de comunicare). Aceştia primesc salarii de peste 2.500 de euro pe lună. Cerinţele pentru a putea aplica la un astfel de job sunt următoarele: studii de specialitate în domeniu, experienţă de cel puţin trei ani în domeniu şi cunoaşterea limbilor engleză şi franceză. Salariile lunare în cadrul instituţiilor europene pornesc de la 2.500 de euro şi pot ajunge la 16.000 de euro pe lună, în funcţie de gradul de specializare şi funcţia ocupată. Astfel, salariul unui asistent debutant este de 2.500 de euro, şefii de departamente pot ajunge la salarii de 11.500 de euro, în timp ce şefii de directorat general sau agenţii sunt plătiţi cu până la 16.000 de euro lunar.

Euroconcurs organizeză şi patru sesiuni de pregătire, ce vin în ajutorul celor care aplică pentru locuri de muncă în cadrul instituţiilor europene. Preţurile programelor de pregătire sunt cuprinse între 350 şi 450 de lei. “Euroconcurs.ro le oferă candidaţilor care susţin interviul pentru un astfel de post avantajul de a-şi testa în avans comportamentul, într-o simulare de interviu, cu întrebări specifice competiţiilor UE", adaugă Mihaela Liliana Stroe.

0 comentarii: